torstai 20. joulukuuta 2012

Äidille & tyttärelle

Kylmää.
Harmoniaa.
Hempeyttä.
Heleyttä.
Rauhallisuutta.
Sitä itseään, talvea.

Sitä kaikkea löytyy PaaPiin suunnittelemista uusimmista linnunrata kuoseista.
Niin kauniit värit, niin herkkä kuosi.

Heti kun kyseiset kankaat ilmestyivät myyntiin, nappasin omani Royal-tuotteelta.
Itselle kahmaisin turkoosia ja tytölle harmaata. Oranssia, syksyn tuotantoa, löytyikin jo hyllystä.

Heti kun omat linnunradat kolahti postilaatikkoon, päätyi ne suoraan paketista koneeseen pyörimään ja suunnittelutyön alle. Ja pari päivää sen jälkeen olikin oma tunika jo valmis...
Ja on nyt ollut valmiina jo kuukauden päivät.


Minua kun on "siunattu" tällä loistavan lyhyellä pituudella, jolloin mikään ns. normaali naistenkaava EI istu, päätin selailla lasten OB-lehtiä ja nappasinkin sieltä perustrikoopaidan kaavan koossa 164cm ja sitä sitten hieman muokkailin suuntaan jos toiseenkin.

Kaavan kokemat muutokset:
Katkaisin kaavan rinnan alta, levensin helmaa, lisäsin resorikaitaleen (etu- että takaosaan), ja tein hiukan ristiin menevän (resorikaitaleiden verran) yläosan. Hihojen pyöriöllä rypytykset ja kankaan naftiuden vuoksi tuli 3/4 osa hihat.
Siitä saakka kun sain oman tunikani valmiiksi, olen kuullut (melkein päivittäin) tyttäreni suusta, kuinka hänenkin pitäisi saada samanlainen lintumekko kuin äidillä. Muut mekot ovat kuulemma aivan tyhmiä ja rumia. Ja äitihän tekee kun tytär pyytää.

Noh eihän siinä mennytkän kuin kuukausi, ja nyt on tyttärelläkin oma linnunrata mekko! Vihdoin.

Tosin hiukan vaati soveltamista, kun en sitten siinä hätäpäissäni tilannut tytölle kuin 50cm palan...ja jos siitä 110cm'n mekkoa yrittää taikoa, saa aikamoiset temput tehdä. Ja temput myös teinkin!


Kaavan "pohjana" OB:n Hoops t-paita koossa 110cm, ja kuten huomaatte, alkuperäisestä kaavasta ei ole enää paljoa jäljellä (takakappaleen pääntie ja pyöriöiden rypytykset), sen verran paljon koki kaava muutoksia. Ja kaikki muutokset tuli tehtyä lennossa, samalla kun mekkoa leikkeli.

Kaavan kokemat muutokset:
Kaava rinnan alta poikki, helmaan levennykset ja leikkaussaumaan rypytykset (niin etu- kuin takakappaleelle), yläosa ristiin, alle laitoin "topin" musta-valkoisesta raitajerseystä ("lievää" raitamaniaa havaittavissa, koska ilman sitä "toppia" olisi mekko jäänyt aivan liian paljastavaksi, hihatkin meinasi jäädä liian lyhyiksi, kun kangas loppui kesken, mutta pelastin tilanteen ylipitkillä resoreilla.

Tyttäreni kommentoi kyseisen mekon valmistusta kertomalla, että resorit ovat aivan väärän väriset. Olisi pitänyt olla mustat, niinkuin äidinkin "mekossa".

Ja kerrankin ajattelin olla mieliksi ja laittaa sitä vaaleanpunaista, mutta perheen tuuliviiri tuli ja meni, eikä se vaaleanpunainen sitten kelvannutkaan. 
En tosin alkanut kyseisen kommentin jälkeen enää purkamaan, vaaleanpunaista oli ja ON. Pistetään mekko kiertoon, jos ei Typyllä käyttöön pääse...

Ainakin sovituksessa suostui päälleen laittamaan. Eikä ne pinkit resorit ilmeisesti niin suuresti enää haitannut, kun tyttö huomasi mekkonsa rypytysten määrän "Tää on vähän kuin prinsessamekko, kun tässä on tälläsiä.."

Nyt voi äiti ja tytär melkein samistella omilla tipumekoillaan.

Pojankin olisi tarkoitus päästä samaan "klaaniin" jollakin tapaa oranssilla linnunradalla..ehkä sitten jossain vaiheessa.

Oikein nautinnollista ja tunnelmallista joulun odotusta. Pian se jo onkin ovella! :)

- Suvitus

PS. Blogini on saanut muutaman tunnustuksen, kiitoksia paljon niistä! Palaan niihin seuraavan päivityksen merkeissä :)

5 kommenttia:

 1. Onpa kivaa samistelua! T: Irmeli

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania molemmat tunikat!!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania mekkoja (miksen ole tilannut noita ihanuuksia, menee lyömään päätään seinään...)

  VastaaPoista
 4. Wau! Mielettömän hienot! Tuo vaaleanpunainen sopii niiiiin hyvin ton harmaan kanssa.... Tykkään kovasti!

  VastaaPoista

Mukavaa saada vierailijoita! Jätäthän pienen merkin muistoksi käynnistäsi :)