perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mun murut...

...ja mun murujen murut.

Helmikuussa tilasin rosa matildan sivuilta ihanat muru-neulokset, mielessäni jotain niistä omille muruille. Aikansa ne siellä pyörivät, kunnes ne sitten otin käteeni ja aloin työstämään...


Typylle ihanasta leo-neuloksesta 104cm svetari Henri-svetaritakin kaavalla
ja pojulle kroko-neuloksesta svetari hieman muokattuna 86cm Mighty Monkey- svetaritakin kaavalla.

Ja ei mee noiden vetoketjujen kanssa ikinä putkeen, aina ne kupruilee vaikka kuinka laittaa tukikangasta ja ei venytä kangasta (tuo ompelukone hoitaa sen venytyksen, siitä kun ei saa säädettyä sitä paininjalan kireyttä).Ihana muru-takki. Kaavaa en muokannut mitenkään, ehkä seuraavaa kertaa ajatellen voisi tehdä ilman saumanvaroja. On minun makuuni turhan väljä.. 
Tässä ei ihan hirveästi tuo vetoketju kaarteile, kun takki on täynnä tukikangasta. ;)
Keltainen rengasvetoketju Royal-tuotteelta.Ja pitihän ne kaaritaskutkin saada, kun taskut on meillä nyt POP!

Taskujen ruskea maxi-dot Kangashamstereista ja ruskea resori hihansuissa ja helmassa Fabriinasta.
Joku tarkkasilmäinen varmasti huomasi, että taskunsuut on kantattu tummemmalla ruskealla kuin muut resorit on. Sen siitä saa, kun inspiraatio iskee ja alkaa tekemään eikä muista, mistä on minkäkin resorin hankkinut. :DPojun svetaritakki vaati hieman modifointia.
Äidillä oli käynyt pieni kämmi, ja tilasin 5cm liian lyhyen vetoketjun. :/

FB:n oe-ryhmässä sain vinkin, että laita kaulukseen nepparit. Ja niinhän minä sitten tein..

Alkuperäisessä kaavassahan tuo kaulus on resorista, joten sitä piti jo muutenkin pidentää, ja sitten pidensin vielä hieman lisää, että sain nepparit laitettua sivuun.

Ja seuraavaan kertaan, kun tällä kaavalla teen: lisää hieman pituutta, ota pois paljon leveyttä. Tämä on kyllä kuin joku teltta tuon pojun päällä. Ihan liian väljä.


Ja tulipahan huomattua muutama ongelma. Ongelma numero yksi, alareunan resori ei mene edestä kohdakkain (purettu vetoketju kolme kertaa, ja ei vaan mene ei), ongelma numero kaksi...tuo vetoketju leikkii olevansa aalto ja ongelma numero kolme, otin nuo kuvat VASTA sovituksen jälkeen, ja huomasin kyllä jo sovituksessa että äidin kultapoika tykkää kovasti imeskellä tuota lepattavaa "nappivaraa" (jos napit ei ole kiinni), jopa niin paljon, että sai siihen jo hampaillaan järsittyä muutaman reiän.. :/


En ole oikein vielä sisäistänyt, että pidänkö tästä vai en..melkein kaikki krokot on päättömiä, ja tuon vetoketjun kaareilu ja tuo resorin heitto ja tuo tumma väri tekee nyt tästä hieman kyseenalaisen.
Pitihän sitä nyt tuolla vihreällä piristää, mutta en nyt tiedä, piristikö tarpeeksi. :O

(Miehen mielestä on hyvä, kun pojalle on kerrankin jotain muutakin kuin vain niitä ainaisia kirkkaita värejä)

Tämänkin svetaritakin vetoketju Royal-tuotteelta.Pitihän tähänkin saada ne taskut, vaikkei poika niistä mitään ymmärrä eikä välitä.

Vihreä maxi-dot Michasilta, limenvihreä resori Kestovaippakaupasta.

Muistakaahan lukijat osallistua arvontaan. Siihen pääset osallistumaan täällä.

- Suvitus

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset svetarit! Mä niin tiedän tunteen ku vetoketju ei toimi niin kuin itse toivoisi, tai siis sen ompelu! Hermot menöö ja sitä rataa. Ehkä niitäkin vaan pitäis ommella ja ommella. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit svetarit ja ihanat värit! Taskut on tosi siistin näköiset. Mä en ole vielä uskaltautunut ottamaan monestakaan ompeluksestani lähikuvia blogiin :)

  VastaaPoista
 3. nam! ihanat värit, ja kivat taskut :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit takit. Oma muruni on myös marinoitumassa, ollut kohta vuoden.

  VastaaPoista
 5. musta nää hupparit on molemmat todella ihania! ja tuohon kankaan venymiseen voisi auttaa jos sen vetskan harsii paikoilleen ennen ompelua (joo tiedän, en itsekään tykkää harsia mitään...)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania töitä sulta löytyykään! Nyt vasta eksyin blogiisi, kun tosi vähän ehdin surffailla... Liityin toki heti lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania ompeluksia sinulla täällä :)

  VastaaPoista

Mukavaa saada vierailijoita! Jätäthän pienen merkin muistoksi käynnistäsi :)