keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Äiti näki unta palloista...

Ikasyrin jättipallot osuivat ja upposivat heti kun ne silmiini sain. Mitään ideaa/visiota niistä ei vielä ostaessa ollut, kunnes...

"ZzZzZzZzZz"

Reilu kuukausi takaisin (ellei jopa kaksi) vietin mielenkiintoisen yön uneksien Ikasyrin jättipalloista. Siinä unessa minulla oli tietynlainen hamonen niistä tehtynä, ja aamulla, kun heräsin alkoi sen hameen kummittelu mielessä. "Minkälainen se nyt olikaan?" "Miten sen toteuttaisin?" ja ennen kaikkea "Missä välissä saisin sen tehtyä?"

Pallot kummitteli päivästä toiseen mielessä, kunnes sitten toissapäivänä otin härkää sarvista, raivasin aikaa ja aloin kaavoittamaan. Peruskaava esiin (joka on muuten vuodelta 2007! :D), ja ei muuta kuin muokkailemaan. Paperia, liimaa, teippiä, saksia ja kaavapaperia tulikin kulutettua oikein urakalla, kun joka käänteessä päätinkin tehdä kaavan eri tavalla. Ja hips hops! Niin se kaava tulikin valmiiksi, ja ei tarvita, kuin kolme eri kaavan kappaletta (neljä jos haluaa pienen vuorin tehdä).

HOX! Tämä on jopa niin helppo kaava tehdä, että jospa joku haluaa tällaista kokeilla, voin yrittää jonkinlaista ohjetta väsäillä. :)

Ja minkälainen siitä unessa nähdystä hameesta tuli...?

No TÄLLAINEN! :D


Tasolla olessaan aika mitään sanomattoman näköinen (ja aika jättimäisen)...

"Päällikangas" Ikasyrin jättipallojen keltapohjaista trikoota...Ja sitten se hameen pikkuinen jippo!"Pohjakankaana" on Ikasyrin jättipallojen valkopohjaista kangasta...Tästä tuli oikein liehuhelma hamonen. Ja niin ihanan värikäs keltainen!

Mies tosin kyseli, tämän nähdessään, että olenko tennistä lähdössä pelaamaan. ;)

Pienen "mokan" tein hametta tehdessä, tuli mittavirhe pankissa ja mittasin liian löysän kuminauhan vyötärölle.
Puolen hametta pitäisi purkaa, että saisi kiristettyä, mutta ehkäpä keksin jonkun kepulikonstin, jolla saan tuon tarpeeksi kireälle, ilman että tarvitsee purkaa mitään.


Ja muutaman sovituskuvankin onnistuin saamaan pienten kikkakolmosten ja säätelyiden jälkeen. :D
En ehkä kuitenkaan luokittelisi niihin parhaiten onnistuneisiin kuviin.Ekat kuvat kokeiltiin peilin kautta...ei hyvä..ei ollenkaan hyvä..

Sitten lahjottiin pieni "ammattikuvaaja"...
Suurin osa kuvista oli "äidistä näkyy vain varpaat"-kuvia, joten nämä saa kelvata...

Kaikesta sitä voikaan ompelija uneksiakin.
Tosin minulla tuntuu nuo ideat yleensä ilmestyvän unien kautta, jotka sitten jäävät vainoamaan tuonne päähän niin kauaksi aikaa, että se idea on toteutettuna..

Mutta mitäs te pidätte tästä unessa nähdystä hameesta..?
Itse ainakin tykkään, on itseasiassa vielä ihanampi kuin unessa.

Ps. Typy kutsuu tätä nimellä "palikkamekko".

Tosin tämä ei ehkä ole talvea varten paras vaatetus (kesästä ei ole enää tietoakaan, että onko vaiko eikö ja talvea kohtihan tässä mennään päivä päivältä) ja ei tämä kyllä ihan ole äidin kotivaatettakaan, mutta ehkäpä tällekin ihanuudelle vielä joku käyttökohde löytyy. ;)

PS! 50 lukijan raja ylitetty! Seuraavassa postauksessa on tiedossa arvontaa teille kaikille ihanille lukijoille.. ;)


- Suvitus

10 kommenttia:

 1. Ihana! Ja niin pirtsakka! :) Ihana idea ommella unesta vaate! :)

  VastaaPoista
 2. ihanasti olet toteuttanut unesi hameen.

  VastaaPoista
 3. Ihana unihame!! =D Meneehän se talvellakin sillasukkisten kanssa, vähän piristää sitten syksypimeillä.

  VastaaPoista
 4. No vautsi WAU!!! Ei tää ihan sellainen ole kuin kuvittelin, tää on vielä hienompi =D

  VastaaPoista
 5. Hieno unihame! Mulla käy usein samoin, että idea tulee unessa tai vähintäänkin sängyssä unenpäätä tavoitellessani, mutta sillä erotuksella että mulla ne jää useimmiten totetuttamatta XD

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno! :) Voisit sen ohjeen väsätä... ;)

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno! Niin nämä ompelukset tunkevat uniinkin; Mä näin yhtenä yönä unta pojan takista, joka oli ikean paksua musta-valkoraitaa punaisilla kanttauksilla, en ole vielä ainakaan toteuttanut ;)

  VastaaPoista
 8. On kyllä kivan näkönen :) Tasokuvassa näytti aika mitäänsanomattomalle, mutta jippo on kyllä ihan mahtava! Sopii hyvin sulle :)

  VastaaPoista
 9. Mie haaveilen nyt samantyylisestä ja meneehän tuo legginssien kanssa syksynkin :D

  VastaaPoista

Mukavaa saada vierailijoita! Jätäthän pienen merkin muistoksi käynnistäsi :)