perjantai 22. kesäkuuta 2012

Valaskaksoset

Inspiraatio ollut hieman tukossa, kun on pari viikkoa pyöritellyt noita keskeneräisiä (ja pakollisia) perusvaatteita pois alta.. Ja eilen se sitten iski, se inspiraatio. Ja kesti puoli neljään asti yöllä. JEP! Äiti on todella pirteänä tänään..not! ;)

Minulla oli jo pitkään ollut sellaisen vihertävänturkoosi-raidallista jerseytä kaapissa, ja pitkään sen kanssa tuli katseitakin vaihdeltua, mutta ei oikein löytynyt ideaa, että mihin siitä olisi. Kunnes sitten eilen se iski!

Näin silmissäni auringonpaisteen, kimaltelevan veden, laineiden liplatuksen.... ja ne leikkisät valaskaksoset. :)No mistäs ne valaat sitten tunnistaa, kumpi on kumpi. No lakin tupsuista tietenkin. :D

Kaavana toimi tuttu OB:n Papana lyhennetyillä hihoilla koossa 86cm (leveys 80cm).

Raidallinen jersey peräisin Länsi-Suomesta, erään naisen kangasvarastoista,
ja resori Ikasyristä.

Paita ei kyllä mennyt sitten yhtään niin kuin suunnittelin, raitoja pyörittelin edes takaisin, kun piti saada kohdistettua eikä ne siltikään(!) mennyt niin kuin piti. Ja pääntietä piti suurentaa, kun jostain syystä OB:n kaavat ovat pääntieltään kovin pieniä meidän lapsille. :O

Ja kaiken kukkuraksi ompelukone sekä saumuri molemmat päättivät kisata siitä, että kumpi takkuaa enemmän.Applikointi velouria ja trikoota tilkkukopasta (loputtomasta sellaisesta).


Paita kovin kaipaili kaveria itselleen ja minulla oli puolivalmiit housujen (shortsien) kaavat kaavoitettuna, ja niitä sitten aloin jatkamaan yöllä, että sai paita kaveria.

Ja ei kyllä todellakaan tullut silmiä hivelevä näky.
Koskakohan sitä oppii, että yöllä ei todellakaan kannata säätää mitään tarkkuutta vaativia juttuja...?


Kaava shortseihin oma, sen verran tosin lainasin valmiskaavaa, että kurkein haarakoukkuun hieman mallia.
Ja näistä tuli kyllä TODELLA leveät. Ja etukappale suhteessa takakappaleeseen hitusen liian kapea.
Arviolta kokoa 86cm

Etukappaleisiin ommeltuna kestoprässit. Näistä tuli sen verran merimieshenkiset (muka), ja suorastaan huusivat mustia nappeja kaveriksi.. ja olikos niitä..? NO EI! :D
Päätin sitten applikoida eteen nuo napit. Ja ei mennyt ne kyllä yhtään putkeen. Katsotaan niitä pimeässä silmät kiinni, niin näyttävät hyvälle? :PTällaiselta siis setti näyttää yhdessä.. Ihan hauska, vaikkei lopputulos nyt ihan ollut sitä mitä visioin. :)

Ja niitä sovituskuvia tuli muutama heilahtanut saatua tuosta ikiliikkuja naperosta. :D
Tämmöistä siis tällä kertaa, mutta..

OIKEIN MUKAVAA JA RAUHALLISTA JUHANNUSTA KAIKILLE...TASAPUOLISESTI!

- Suvitus

5 kommenttia:

 1. Apua,tää on ihana setti!! Kivan merimieshenkinen, tykkään kovasti! :)
  Hyvää Juhannusta! :)

  VastaaPoista
 2. minä kans tykkään että ob:n kaavojen pääntiet on todella pieniä. meidän lapset kaiken lisäksi pienipäisiä ja silti saa melkeinpä järjestään suurennella noita päänteitä :/ Ihania nuo valaat, varsinkin nuo hatut :)

  VastaaPoista
 3. hyvänen aika sä oot tosi mageen idean saanut!! niin hieno toteutus. wautsi wau!!

  ja kivaa juhannusta teille myös <3

  VastaaPoista

Mukavaa saada vierailijoita! Jätäthän pienen merkin muistoksi käynnistäsi :)